Naše odpověď:
Dobrý den, Tomáši. V první řadě bychom Vám chtěli poděkovat za dotaz. Postup grilování steaků se liší podle velikosti a typu masa. Steaky mohou být z různých zvířat. Projdeme si ty tři nejoblíbenější, což jsou:
Ze všeho nejdřív doporučujeme maso zatáhnout na rozpáleném roštu. Pokud se jedná o kuřecí maso, nakrájejte ho na tenčí plátky. V případě kuřecích steaků stačí grilovat pár minut z každé strany a je hotovo.
Vepřové maso můžeme připravit více způsoby. Buď ho nakrájíme na plátky, které obrátíme po pár minutách na roštu. Orientujeme podle toho, jak jsou plátky masa vysoké. Další možností je grilovat větší kusy masa, které následně nakrájíte, nebo z nich uděláte trhané maso. V obou případech je dobré maso na začátku nechat rychle zatáhnout. Rozdíl je akorát v tom, že po zatažení grilujeme velké kusy nepřímým grilováním - Co je nepřímé grilování?
Pokud je maso z kvalitního chovu a zkontrolované veterinářem, můžete ho jíst i syrové. Způsoby tepelné úpravy se proto liší podle míry propečení, která se určuje podle vnitřní teploty masa:
Vždy hovězí maso pokládejte na rozpálený litinový či nerezový rošt a mějte ideálně po ruce teploměr do masa. V článku, jak vyzrát na hovězí steaky, se dozvíte další tipy, jak s hovězím masem pracovat.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty