Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za váš dotaz. V podstatě se dá říct, že ta jídla, která byste v klasické kuchyni připravovala na pánvi, se budou grilovat přímou metodou a ty pokrmy, které byste pekla v troubě, se budou grilovat nepřímou metodou. V kotlových grilech, například v grilu Weber Master-Touch GBS, spočívá přímá a nepřímá metoda v rozmístění briket nebo dřevěného uhlí na palivovém roštu. Při přímém grilování je potřeba mít ve středu roštu co nejintenzivnější žár, takže brikety se musí soustředit do středu palivového roštu. U nepřímého grilování je naopak vyžadován mírný žár, aby se maso propékalo pozvolna, takže brikety musí být rozmístěny po stranách grilovací vany. Pro pohodlnější manipulaci s rozžhavenými briketami lze použít buď palivové přepážky, nebo ještě lépe palivové nádoby Char-Basket. U plynových grilů stačí správně nastavit regulační kohoutky. V případě nepřímého grilování se krajní kohoutky nastaví na střední plamen a hořáky uprostřed se vypnou. V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat. Pro ty účely můžete využít naší zákaznickou linku, dále je vám k dispozici kontaktní online formulář anebo nás můžete přijet navštívit do naší kamenné prodejny Weber World Vladeko v Tachlovivích (mezi Zličínem a Rudnou u Prahy).
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty