Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Každá volba má své pro a proti, nicméně už jen rozhodnutí pořídit si na gril litinovou pánev je dobrá volba. Litina totiž výborně vede teplo a také ho absorbuje, což oceníte především pokud plánujete na pánvi připravovat steaky.
Jde o nejrozšířenější typ litinového nádobí, se kterým se můžete setkat. Rozpálená litinová pánev maso zatáhne a díky tomu zůstane šťavnaté. Zatažené maso je hnědé v místech kde se maso do kontaktu s pánví. Jedná se o chemickou reakci mezi redukujícími se cukry a aminokyselinami, která má pozitivní vliv na chuť masa.
Pánev má stejné vlastnosti jako ta hladká. Jediný rozdíl je v tom, že na steaku se vytvoří hnědé čáry, díky rekaci, kterou jsem zmínil v odstavci výše. Díky této pánvi si můžete na mase vytvořit tzv. mřížku když maso otočíte čtyřikrát a budete dbát na to, aby čáry byly kolmé. Nutné však dodat, že pánev není tak univerzální jako ta s hladkým povrchem, na které bez problému připravíte např. volské oko, palačinky či základ na omáčku.
Jestliže potřebujete pomoct s výběrem pánve k Vašemu grilu, doporučujeme Vám podívat se do naší rubriky na článek: Jak vybrat pánev na gril?
V případě, že budete mít další otázky ohledně litinového nádobí nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty