Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Uzení studeným kouřem v keramických grilech Big Green Egg bohužel možné není. Tento způsob uzení probíhá v teplotním rozmezí 15-30 °C, a tak nízké teploty je nemožné ve vajíčku delší dobu udržet. To však neznamená, že by se ve vajíčku nedalo udit. S přidáním udících štěpek na rozžhavené uhlíky, si můžete připravit například lososa uzeného horkým kouřem. Štěpky vybírejte podle typu masa, které chcete udit. Před přiložením však nezapomeňte udící lupínky alespoň na 30 minut namočit do studené vody.
Uzení horkým kouřem probíhá v rozmezí 60-100 °C, což je již v keramickém grilu proveditelné. Díky vysoké teplotě je maso rychleji připravené, a navíc si můžete být jistit, že se zbavíte veškerých škodlivých bakteriích, které by se mohli v mase nacházet. Vnitřní teplota masa při uzení Vám pomůže rozpoznat, zda je maso hotové. Uzení horkým kouřem je také vhodné pro všechny, kterým nechutná syrové maso, protože zde dochází k plnohodnotné tepelné úpravě. Nicméně je nutné dodat, že konzervace masa není tak účinná jako u uzení studeným kouřem.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty