Jaká je vnitřní teplota masa při uzení na Big Green Egg?

Dobrý den, zatím jsem v grilu Big Green Egg jen zauzoval již hotové klobásy. Příště bych se ale chtěl pustit do uzení celého masa. Poradili byste mi prosím, jak zjistím, že už je maso hotové?
Jiří P.

Naše odpověď:

uzení v grilu big green egg

Dobrý den, děkujeme Vám za dotaz. To, že je maso uvnitř hotové, zjistíte tak, že změříte jeho vnitřní teplotu. Vnitřní teplota se měří v jádře masa, což znamená v jeho nejsilnější části. U drůbeže to je například stehno. Cílová vnitřní teplota se liší podle druhu masa.

Ideální vnitřní teplota masa při uzení v Big Green Egg:      

  • vepřové 64 °C 
  • hovězí 60 °C (medium rare) 
  • kuřecí 74 °C

uzení na grilu big green egg

Jak měřit ideální vnitřní teplotu v grilu Big Green Egg?

K měřením vnitřní teploty budete potřebovat teploměr. Nám se nejvíce osvědčil bezdrátový teploměr do masa Meater, který vás o vnitřní teplotě masa informuje v aplikaci dostupné jak pro Android, tak pro iOS zařízení. Sonda dokáže s telefonem komunikovat až na 50 metrů. Aplikace kromě vnitřní teploty masa kontroluje také teplotu jeho okolí. Jakmile se vnitřní teplota bude blížit cílové, aplikace Vás upozorní a Vy tak vytáhnete uzeninu v pravý okamžik. Skvěle ale poslouží i další teploměry na maso, které máme v naší nabídce.  

teploměr do masa meater

Potřebujete poradit ohledně grilování v Big Green Egg?

V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.

1-vnitrni-teplota-masa-pri-uzeni-na-big-green-egg
2-vnitrni-teplota-masa-pri-uzeni-na-big-green-egg
3-vnitrni-teplota-masa-pri-uzeni-na-big-green-egg

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit