Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Kuřecí maso je citlivé na salmonelu a je tedy dobré ho správně tepelně upravit, abyste se této a jiných škodlivých bakterií v mase zbavili. Je ovšem také důležité nenechat kuře v grilu příliš dlouho, aby nebylo maso vysušené. Jak trefit tu správnou dobu kdy kuře z grilu vytáhnout?
Gril si za pomoci kvalitního dřevěného uhlí předehřejte na 220 °C. Hned po tom, co kuře dáte do grilu, teplotu mírně snižte přibližně na 190°C. To uděláte za pomoci regulátorů vzduchu, které se nacházejí na dolní části grilu u topeniště a v poklopu grilu. Regulátory je potřeba mírné uzavřít, aby grilem proudilo méně vzduchu a uhlí tolik nežhnulo. Aktuální teplotu uvnitř komory grilu Vám ukazuje teploměr na víku grilu.
Při pečení kuřete v keramické grilu Big Green Egg budete určitě potřebovat ConvEGGtor pro keramické grily, který na našich stránkách najdete v kategorii Rošty pro Big Green Egg. Dejte však pozor abyste vybrali ten správný pro Váš gril. Každý model grilu Big Green Egg má vlastní velikost ConvEGGtoru, aby dokonale do grilu pasoval.
ConvEGGtor využijete pro:
Zkrátka pro vše, co budete v grilu připravovat delší dobu a nechcete, aby na to působil přímý žár. Kromě ochrany před žárem, také zajistí proudění horkého vzduchu v celém grilu, takže se kuře bude péct z více stran. Kuře doporučujeme dát na pekáč nebo ho postavit na stojan na drůbež, pod který dáte pekáč.
Každé kuře je trochu jinak velké. Doba v grilu bude přibližně 60 minut v závislosti na jeho velikosti a teplotě v grilu. Abyste trefili ten správný moment, kdy kuře vyndat z grilu, aby nebylo suché, doporučujeme použít sondu do masa meater nebo jiný teploměr, který Vám pomůže určit teplotu v jádře masa. Ta by se u hotového kuřete měla pohybovat kolem 72°C.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty