Další kurz uzení s Mistrem Málkem za námi. Tešte se na listopadový!

V sobotu u nás na prodejně s grily a udírnami v Tachlovicích proběhl Kurz výroby domácích klobás s Mistrem Málkem. Účastníci kurzu se začali na prodejnu sjíždět již po osmé hodině ranní a po menším občerstvením se s nadšením vrhli do práce. Tentokrát bylo pro výrobu domácích klobás zvoleno kuřecí maso a to kuřecí prsa a maso z kuřecích stehen. Vykosťování stehen práci trochu zkomplikovalo, ale nakonec všichni účastníci došli do zdárného cíle :-)

Další Kurz výroby domácích klobás s Mistrem Málkem se bude konat opět na naší pobočce v Tachlovicích a to v sobotu 17.11. od 9:00. Přijďte si s námi vlastnoručně vyrobit 5 kg domácích uzenin i Vy! 

výroba domácích klobás mistr Málek

Recept na kuřecí klobásy s paprikovými floky:

  • 2,5 kg masa z kuřecích prsou
  • 2,5 kg masa z kuřecích stehen
  • 500 - 700 ml vody
  • 100 g sůl/praganda
  • 200 g mix paprikové floky (mix červené a zelené papriky)
  • 10 g mletého pepře
  • 8 g česneku třeného
  • vepřová střeva tenká 5-6 mm

kurz výroby klobás mistr málek

Postup výroby kuřecích klobás s paprikovými floky:

  1. maso nakrájíme na menší kousky cca 3 x 3 cm, abychom se při mletí moc nenadřeli
  2. nameleme oloupaný česnek a přidáme ho k masu společně se solí, pepřem a paprikovými floky
  3. vše důkladně promícháme a přilejeme trochu vody, aby směs lepila a sušené paprikové floky nasály potřebnou vlhkost
  4. maso s kořením přemeleme v mlýnku na hrubost 10
  5. směs vložíme do narážečky a pořádně napěchujeme, aby v mase nebylo zbytečně moc vzduchu
  6. narazíme rozvlažené střívko a v jednom kuse naplníme, až po naplnění zakroucením vytvoříme jednotlivé klobásy
  7. před uzením necháme klobásy oschnout
  8. osušené klobásy udíme při teplotě 80 °C dokud ve středu klobásy nebude dosažena teplota 72 °C

domácí klobásy mistr málek

Účastníci kurzu, kteří nemají doma svou vlastní udírnu, si nechali své výtvory u nás na prodejně. My klobásy vyudili za ně a dnes je budeme posílat přímo k nim domů :-)

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit