Naše odpověď:
Zdravíme, Aleno a děkujeme za Váš dotaz. Jde o teplotu uvnitř masa, které chceme dosáhnout nikoliv o teplotu, která se zobrazuje na teploměru ve víku. Kuře se bude uvnitř grilu postupně zahřívat a jakmile dosáhne cílové teploty je hotové a můžeme si být jisti, že už neobsahuje žádné škodlivé bakterie. Kuře je připravené jakmile jeho vnitřní teplota dosáhne 73°C. Cílová vnitřní teplota masa se liší podle toho z jakého zvířete maso máte. Před grilováním tedy doporučujeme vždy zjistit správnou vnitřní teplotu konkrétního masa.
Gril Big Green Egg Large se stojanem
Teplotu vždy měřte v nejtlustší části kuřete. V tomto případě tedy prso nebo stehno, kde je nejvíce masa. Teploměr zasuňte co nejhlouběji do masa a chvíli počkejte, než se teplota naměří. U měření si dejte pozor, abyste se nedotýkala kostí, protože ty jsou teplejší než okolní maso a to by mohlo teploměr zmást.
K měření vnitřní teploty kuřete můžete využít:
Vše najdete v kategorii teploměry na maso.
Věděli jste že...
...meater bezdrátový teploměr na maso dokáže předat informaci o vnitřní teplotě masa až na 50 m?
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty