Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Litina je pro grilování perfektní a je to nejvhodnější materiál pro přípravu steaků. Je však potřeba se o ni také dobře starat. Určitě není dobré dávat litinové rošty do myčky nebo k jejich čištění používat jar. U litiny byste si měli vystačit s kvalitním grilovacím kartáčem, kterým z rozpálené litiny dostanete veškeré zbytky připečeného jídla.
Litinový rošt pro kotlové grily Napoleon vhodný do grilů na dřevěné uhlí s průměrem 57 cm
Rozpálená litina má oproti nerezu tu výhodu, že si dlouho drží teplotu. To je důležité především u steaků, u kterých se může stát, že se povrch pánve, nebo v tomto případě roštu vlivem masa příliš rychle ochladí a steak se pak dostatečně nezatáhne. Kromě toho, že si na dlouho rozpáleném litinovém roštu či litinové desce připravíte skvělé šťavnaté steaky, ušetříte i na palivu. Když je litina dostatečně rozpálená není pod ní nutné tolik topit.
Třešničkou na dortu je pak vzor na mase, který litina vytvoří a kterým oslníte nejednu návštěvu. Aby se Vám vzor na mase vytvořil musíte maso nechat na litině alespoň 3-4 minuty položené, dokud samo „neodskočí“ a až potom ho obrátit. Důležité je neobracet maso silou. Pokud obrátit nejde, je to signál, že musí na roštu ještě chvíli vydržet.
V případě, že budete mít další otázky ohledně grilů na dřevěné uhlí nebo samotného grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Pro milovníky venkovního vaření a grilování a zejména pak pro vyznavače grilování na plynových...
Letošní rok je plný novinek a další z nich je naše účast na prestižním veletrhu FOR GARDEN....
Jste milovníci venkovního vaření? Máte doma plynový gril nebo se na jeho koupi teprve chystáte?...
Žádné produkty