Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme Vám za dotaz. Dřevěné udící lupínky neslouží přímo na grilování. Jejich úkolem je pouze dodat grilovaným pokrmům vynikající aroma. Udící lupínky nikdy nezapalujeme! Před použitím ve všech typech grilů je třeba lupínky namočit minimálně na 30 - 60 minut do vody a následně nechat odkapat. Udící lupínky poté přisypeme k rozpáleným uhlíkům nebo vložíme do udícího boxu a zavřeme víko grilu. Ve chvíli, kdy se objeví intenzivní bílý dým, vložíme maso do grilu a opět víko zavřeme. Maso se tak griluje a udí zároveň.
Vybrat si můžete ze široké škály udících lupínků podle druhu grilovaného masa. V nabídce jsou lupínky na vepřové maso, hovězí maso, kuřecí maso, ryby, a nebo lupínky s příchutěmi, které se hodí na všechny druhy masa. Obecně vzato, na ryby a drůbež je lepší trochu mírnější vůně, k vepřovému a hovězímu se víc šikne intenzivní kouř se silným, dřevěným aroma. Samozřejmě v grilu maso nikdy nevyudíte, na to není stavěný, můžete ho však pěkně okouřit a dodat mu pěknou vůni.
V případě, že si budete chtít jakýkoliv druh udících lupínků objednat, nebo kdybyste se chtěla zeptat na něco jiného, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty