Naše odpověď:
Dobrý den Marku, nepíšete sice, jaký typ udírny máte, ale pravděpodobně kyselé klobásy způsobilo to, že Vám udírna během procesu uzení klobás začala dehtovat.
Tvoření dehtu je těsně spjato s typem dřeva, které pro uzení v domácí udírně použijete. Když je dřevo mokré nebo má mnoho kůry, může se na masu usadit více dehtu, než je obvyklé. Dehtování je jednou z nejběžnějších chyb při uzení. Uzeniny postižené dehtem lze rozpoznat hlavně díky jejich velmi tmavé, skoro černé barvě a výrazného aroma kyselé spáleniny. Nejškodlivější varianty dehtu se v udírně objevují při náhlých teplotních výkyvech nebo při velmi vysokých teplotách. Proč tomu tak je? Většinou je to způsobeno nedostatečným řízením průtoku kouře v udírně.
Proto mají naše dřevěné udírny Master Smoker tři místa, kde můžeme teplotu a tah kouře regulovat. První je přímo na topeništi, druhé je v přívodním komínu ke komoře udírny a poslední třetí je v komíně komory udírny. Díky snadné regulaci tahu kouře dosáhnete snadno neměnné teploty, ať už udíte studeným, teplým nebo horkým kouřem.
... techniku uzení používali naši předkové už od pradávna? V té době to bylo uzení a sušení jediným způsobem, jak uchovat maso po delší dobu.
V případě, že budete mít další otázky ohledně dřevěných udíren Master Smoker nebo jiné dotazy k udírnám, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty