Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Keramický gril Big Green Egg je ideálním grilem pro pečení kuřete, protože keramika dobře absorbuje vlhkost. Díky tomu kuře nebude vysušené. Teplota v samotném grilu by měla být 180°C, což znamená o něco nižší než když chcete grilovat přímou metodou.
Pro pečení kuřete v keramickém grilu je potřeba použít ConvEGGtor. Jedná se o keramický doplněk grilu, který žár z grilu rozptýlí a díky tomu probíhá tepelná úprava kuřete rovnoměrně ze všech stran a nejen zespod. ConvEGGtor můžete najít v kategorii rošty pro Big Green Egg.
Abyste udrželi v grilu stejnou teplotu po celou dobu pečení, je vhodné použít EGG Genius Big Green Egg. Ten Vám pomůže s kontrolou teploty v grilu a případě, že by teplota klesla pod nastavenou hodnotu, nažene do grilu vzduch, aby se uhlíky opět více rozhořely.
Pak je tu další věc, která by Vás měla zajímat, ať už grilujete kuře nebo cokoliv jiného, a to je vnitřní teplota masa. U pečeného kuřete je ideální vnitřní teplota 74°C. Vnitřní teplotu masa můžete naměřit za pomoci:
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty