Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Jelikož je vepřové maso citlivé na bakterie, které lidskému tělu škodí, je třeba aby prošlo důkladnou tepelnou úpravou. Žebra jsou hotová, jakmile teplota v nejsilnější části masa (jádře) dosáhne 85°C.
Pro:
a další druhy mas se ideální vnitřní teplota liší, proto doporučujeme dohledat přesný údaj v knížce s recepty nebo na internetu. Nejde jen o to abyste v mase zničili bakterie, ale taky aby dobře chutnalo, což by se nemuselo stát, pokud by byla vnitřní teplota masa příliš vysoká.
Jelikož žebra se dělají i s kostmi, dejte pozor, abyste se jim při měření vyhnuli. Kosti totiž jsou při tepelné úpravě více teplé než maso, a tak by mohli výsledek měření zkreslit. Ze stejného důvodu si dejte pozor na tlusté maso a rošt grilu. K měření můžete použít teploměry na maso, které máme v nabídce.
Ideální teplota v grilu na vepřová žebra je mezi 100 °C-150°C. Abyste teploty dosáhli je třeba správně nastavit průduchy grilu Big Green Egg.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty