Naše odpověď:
Dobrý den, Ivane, hovězí deník je typ střev používaný v uzenářství. Jedná se o hovězí slepé střevo, které se běžně používá jako obal na výrobu větších uzenin, zejména kvůli své pevnosti a většímu průměru. Hovězí deník je ideální pro uzení větších kusů masa, jako je například vepřová krkovice, nebo pro výrobu trvanlivých salámů či klobás, které potřebují pevný obal.
Hovězí deník je oblíbený všude tam, kde je potřeba větší průměr obalu a pevná struktura. Hodí se pro výrobu větších uzenin, které vyžadují dlouhou dobu uzení. Díky přírodnímu materiálu umožňuje prostup kouře, což dodává uzeninám specifickou chuť. Hovězí deník disponuje výbornou vlhkostí a elasticitou. Zachovává šťavnatost masa a odolává praskání při dlouhém uzení nebo sušení.
Hovězí deník je tedy vhodný pro výrobu tradičních masných výrobků, kde je žádoucí velký průměr a možnost dlouhodobého zrání či uzení. Mnoho receptů, kde je vhodné jeho použití najdete v knize Československé masné výrobky.
V případě, že budete mít další otázky ohledně udíren nebo receptů na uzení, neváhejte a obraťte se na nás. Můžete volat na naši zákaznickou linku, k dispozici je Vám také kontaktní online formulář na našich webových stránkách, anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny Vladeko v Tachlovicích, kde Vám s případnými dotazy rádi pomohou naši technici.
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Nevíte kterou udírnu vybrat? Už jste se začali poohlížet po novém grilu? Nebo Vám jen došla...
Na naší prodejně v Tachlovicích vždy zkoušíme, testujeme, a hlavně rádi předvádíme zákazníkům...
Žádné produkty