Na co se při grilování používá solný roztok?

Dobrý den na vašich stránkách jsem narazila na solný roztok Allbrine Nr.1. Na co se tento solný roztok při grilování používá? Děkuji.
Zuzana D.

Naše odpověď:

Dobrý den Zuzano, děkujeme za dotaz. Solný roztok Allbrine Nr.1 800g je směs soli a koření, která se používá k nakládání masa před samotným grilováním. Sůl ve slaném nálevu rozkládá bílkoviny v mase, což umožňuje masu udržet více šťávy a pomáhá tak zabránit vysušování masa během grilování.

solný roztok allbrine

Jak používat solný nálev před grilováním

K naložení masa do slaného grilovacího nálevu potřebujete dostatečně velkou nádobu, do které se vejde maso i nálev. Výrobce doporučuje 100 gramů směsi na 1 litr vody pro přípravu roztoku. Maso by mělo být v roztoku zcela ponořeno. Maso můžete nechat naložené od několika hodin až po celou noc. Čím delší dobu bude maso naložené, tím bude aromatičtější a křehčí. Po vyndání z nálevu maso důkladně osušte. Můžete maso ještě okořenit. Nepoužívejte už ale směs koření, která obsahuje sůl, maso byste tím jednoduše přesolili.

na co se používá solný roztok Allbrine

Jaké maso je vhodné pro naložení do slaného nálevu?

Solný roztok je zvláště výborný pro libové kusy masa, které mají tendenci se při grilování vysušovat, jako jsou kuřecí prsa, vepřové kotlety nebo krůtí maso. Lze jej použít i pro celou drůbež, například krůtí nebo kuřecí, kterému slaný nálev často prospívá, aby zůstalo šťavnaté a chutné po celou dobu grilování. Nakládání do solného roztoku se však neomezuje pouze na tyto druhy masa, ale lze jej použít i pro jiné druhy masa, jako je vepřová panenka, rybí filé nebo dokonce některé druhy hovězího masa. Délka naložení se může lišit v závislosti na velikosti a druhu masa, ale obecně platí, že drůbež má být v roztoku 4 až 8 hodin, zatímco menší kusy masa mohou vyžadovat pouze 1 až 2 hodin.

  • Maso naložte do studeného nálevu a nechte v chladničce, zabráníte tak množení bakterií.
  • Před tepelnou úpravou maso vyjměte z nálevu a pečlivě osušte - nebude pak nálev kapat na hořáky grilu či do rozpálených uhlíků
  • Po naložení v solném roztoku už nepoužívejte koření které obsahuje sůl

V případě, že budete mít další otázky ohledně koření či omáček nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.  

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit