Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za váš dotaz. Metoda nepřímého grilování se používá při přípravě větších kusů masa, které vyžadují delší dobu grilování (20 minut a více). Nepřímé grilování se používá také u příliš křehkých potravin, které by se vlivem silného žáru vysušily nebo rovnou spálily. Zpravidla se takto připravují různé pečeně, kusy drůbeže s kostí, celé ryby, ale také jemné rybí filety, celá kuřata a jiná drůbež. Nepřímé grilování lze použít také při dopékání většího množství jídla, které bylo zpočátku vystaveno silnému žáru, aby se do něj vypálil otisk grilovací mřížky. Na plynových grilech se nepřímo grilování provádí velmi jednoduše. Stačí vypnout prostřední hořák a zbylé dva nastavit na střední plamen. Potraviny určené ke grilování se pak položí do prostřední části roštu, pod níž není zapálený hořák. Další užitečné rady nejen o nepřímém grilování najdete v naší grilovací kuchařce Bible grilování, kterou najdete na našich webových stránkách pod katalogovým číslem 50039. V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat. Pro tyto účely můžete využít naší zákaznické linky, kontaktního online formuláře anebo nás můžete přijet navštívit do naší kamenné prodejny Weber World Vladeko v Tachlovicích (mezi Zličínem a Rudnou u Prahy).
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty