Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. V grilu Big Green Egg je možné topit i klasickým dřevem, ale bude trvat daleko delší dobu, než gril rozpálíte, a navíc si přiděláte více práce s čištěním topeniště grilu po grilování. Dřevo po sobě zanechá mnohem více odpadu než dřevěné uhlí.
My doporučujeme použít pro grilování v keramickém grilu kvalitní dřevěné uhlí. Nemusíte to být nutně originální uhlí od Big Green Egg. Důležité je, aby se jednalo o kvalitní dřevěné uhlí. S tím totiž dosáhnete vyšší výhřevnosti po delší dobru. To znamená že snáze dosáhnete vyšší teploty a nebudete muset tak často přikládat. S kvalitním uhlím navíc Váš gril nebude produkovat tolik kouře a bude rychleji připraven k vaření.
Pro zapálení dřevěného uhlí v keramickém grilu použijte podpalovače bez chemických přísad. Je to bezpečnější, a navíc chuť grilovaného masa zůstane nedotčena. Až zažehnete uhlí v grilu, otevřete průduchy, aby jím mohl proudit vzduch. To dopomůže k nažhavení ostatních uhlíků.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty