Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Ano, v keramickém grilu Big Green Egg je možné:
Abyste gril mohli využít i pro uzení, budete potřebovat:
Udící štěpky je před uzením nutno namočit minimálně na 30 minut do studené vody. Nabízeny jsou v několika příchutích. Výběr štěpek závisí na tom, jaké maso budete grilovat. Dub může být skvělý například na uzení vepřového masa. K rybě se ale více hodí jabloň.
Až budete mít gril dostatečně roztopený, vhoďte na doutnající uhlíky mokré štěpky a gril postupně začne produkovat kouř. Pro podtrhnutí kouřového aroma v mase doporučujeme udit na cedrovém prkénku. Nedílnou součástí uzení je i ConvEGGtor pro grily Big Green Egg. Ten zabraňuje tomu, aby na uzené maso působil přímý žár z uhlí a Vy se tak nemusíte bát, že by se Vám maso spálilo.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty