Naše odpověď:
Dobrý den, Lubomíre, pokud chcete již hotový salám ještě douzovat, nemusíte ho před přeuzením zbavovat udících střev. Pokud používáte na uzení standardní uditelná střeva na salámy, kouř skrze ně normálně projde. Udíte to normálně, jako by se jednalo o běžná přírodní střeva na klobásy.
Uditelná střeva jsou vyrobena z umělých materiálů, jako je celulóza nebo kolagen, které jsou pro kouř snadno propustné. Díky tomu se do masa dostane kouřová chuť a vůně.
Pokud byste salám před přeuzením zbavili střev, maso by se mohlo vysušit nebo spálit.
V případě, že budete mít další otázky ohledně udíren nebo jiné dotazy ohledně uzení, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty