Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Máte pravdu, u většiny grilů se používá miska či jiná na nádoba na odkapávání přebytečného tuku a šťávy z masa. Jedná se však většinou o plynové grily nebo o grily na dřevěné uhlí. Například u kotlových grilů Outdoorchef, tato miska slouží nejen jako „miska na odpad“, ale i k dochucení masa. Před grilováním do ní můžete nalít tekutinu (pivo, víno) a přidat různé bylinky. Tato tekutina kromě toho, že přidá aroma grilovanému jídlu, pomůže k tomu, aby se tuk a šťáva z masa v misce nepřichytili. Pokud nechcete maso nikterak ochucovat, můžete použít vodu. Tím zajistíte i optimální vlhkost uvnitř grilu a maso nebude tak vysušené.
Výrobce Big Green Egg však vyrábí pouze keramické grily. V nich se žádná miska na odkapávání přebytečných šťáv a tuků nenachází, protože není potřeba. Tuk a šťáva skapávají buď na rozžhavené uhlíky, nebo na stěny grilu, kde se však spálí žárem z uhlí a není je pak třeba čistit. Miska, která by tomuto odkapávání zabraňovala by byla v tomto grilu zbytečná.
Keramický gril Big Green Egg L
V případě, že budete mít další otázky ohledně grilů nebo udíren, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty