Naše odpověď:
Dobrý den, Martino, pokládáte si otázku, jestli je uzená makrela zdravá? Co se domácího uzení makrel týká - pokud si makrelu vyudíte sami ve své udírně, může obsahovat méně soli než kupovaná. To má hned dvě výhody. Vaše tělo neztratí tolik vody a rybí maso bude chutnat jemněji. Nicméně stále se jedná o uzeninu, obsahující karcinogenní látky.
Před umístěním do udírny nezapomeňte makrely nedříve důkladně osušit. V elektrické udírně osušíte makrely naprosto snadno tak, že je umístíte do vyhřáté udírny s vypnutým generátorem kouře. Zapnutím generátoru kouře až ve chvíli, kdy jsou makrely vysušené, zamezíte přichycení dehtu na mase.
Uzení makrel v elektrické udírně Bradley
Kromě standardního uzení klobás a salámů můžete v elektrických udírnách vyudit také:
Díky snadnému nastavení teploty v udírně lze lehce střídat uzení studeným a teplým kouřem. Maximální teplota, kterou můžete v udírně dosáhnout, je cca 140 °C. Tyto udírny jsou pak vhodné i na pravé americké barbecue. Novější modely elektrických udíren mají dokonce i časovač, takže kromě teploty lze nastavit i jak čas po který udírna poběží.
V případě, že budete mít další otázky ohledně udíren nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty