Naše odpověď:
Dobrý den, Renato, udit v zimním období je samozřejmě možné. Dokonce je to spíš žádoucí a svým způsobem i výhodnější. Samozřejmě i uzení v zimě má své výhody i nevýhody. Chladné počasí přispívá k přirozenému chlazení okolního prostředí, což je lepší pro regulaci teploty a její udržení uvnitř udírny i bezpečného skladování masa před uzením.
Nízké teploty také lépe zabraňují masu, aby se rychleji zkazilo. Také uzení studeným kouřem, kdy udíme při teplotě mezi 20 – 30° C je vhodnější nechat na chladnější zimní dny. Důležité je tedy plánovat a přizpůsobit postupy aktuálním podmínkám.
Na druhou stranu zimní uzení může být problematické u dřevěných udíren nebo po domácku vyrobených domácích udíren. Pokud jsou špatně izolované, silný vítr nebo mráz může ovlivňovat udržení požadované teploty v udící komoře. Také palivo může být spotřebováno rychleji a zahřívání udírny může trvat delší dobu.
Toto však pro elektrické domácí udírny neplatí. Elektrické udírny Borniak i udírny Bradley jsou výborně izolované a dveře mají vysoké těsnící vlastnosti. Uzení v zimě je možné i v mrazech vyšších než – 10° C. Máme několika letou praxi se zimním uzením a tedy máme mnohokrát vyzkoušeno.
Pokud budete mít další otázky na způsoby uzení nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně udíren a grilů, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
V sobotu 25.1.2025 se konal na naší prodejně již tradiční kurz výroby domácích uzenin pod vedením...
Což už všichni dobře víme - domácí udírna je tradičním a v posledních letech opět velmi oblíbeným...
Chcete na vlastní oči vidět, jak se vyrábí pravé domácí klobásy nebo si jen od Mistra Málka...
Žádné produkty