Naše odpověď:
Dobrý den Pavle, nejprve si pojďme vysvětlit pojem grilování, to je o poznání jednoduší. Grilování znamená rychlou tepelnou úpravu potravin přímou nebo nepřímou metodou nad žhnoucími uhlíky či přímým plamenem z hořáku. Nejčastěji se používají grily na dřevěné uhlí a brikety nebo plynové grily. Při grilování používáme střední nebo vysokou teplotu nad 160° C a grilujeme maximálně několik desítek minut. U nepřímého grilování maximálně 1 – 2 hodiny. Obvykle se grilují menší kusy masa jako jsou steaky, hamburgery, kuřecí křídla.
Naproti tomu Barbecue je specifická kulinářská technika, při které je maso připravováno dlouho a pomalu při nízkých teplotách (cca 100°C až 140 °C) a většinou za přítomnosti kouře. Po přípravě metodou barbecue je maso tak křehké, že doslova odpadává od kosti. Obvykle se tedy používá pro tužší a větší kusy masa jako jsou žebra, vepřová plec, bůček, celé sele nebo krůta. Zdroj tepla je v grilu nebo udírně umístěn bokem – mimo maso. Nejlepší barbecue tedy jednoznačně připravíte v peletových grilech, které jsou pro tento způsob grilování přímo určené. Tyto grily stejně jako způsob grilování pochází z jihu USA - zejména Texasu, Memphisu a Kansas City. Odkud také pochází nejlepší BBQ koření a omáčky.
V případě, že budete mít další otázky ohledně grilování nebo kdybyste se chtěl zeptat na něco dalšího ohledně grilování či výběru grilu, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Nevíte kterou udírnu vybrat? Už jste se začali poohlížet po novém grilu? Nebo Vám jen došla...
Žádné produkty