Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Jelikož se jedná o vepřové maso, které je citlivé na bakterie MRSA a salmonely, je ideální dosáhnout minimální vnitřní teploty masa 60 °C, než ho z grilu vyndáte.
Trochu jiné to je u trhaného masa, které se připravuje v celku. Při takovéto přípravě by maso mělo dosáhnout teploty 85 °C. S měřením teploty Vám pomůže teploměr do masa. My nejvíce používáme teploměr do masa Meater, který Vám potřebná data posílá přímo na Váš telefon do aplikace k tomu určené. V aplikaci vidíte nejen vnitřní teplotu masa, ale i tu v okolí masa spolu s cílovou vnitřní teplotou masa. Zároveň Vám aplikace pošle upozornění, jakmile je maso hotové.
Pokud byste měl zájem o jednodušší teploměr, ke kterému není potřeba připojovat telefon, můžete se podívat na nabídku teploměrů na maso. Počítejte však s tím, že si konečné teploty pro jednotlivé typy masa budete muset zjišťovat, a pečlivě hlídat, zatímco u Meateru máte vše pohromadě.
Doporučené vnitřní teploty krkovice samozřejmě neplatí jen pro keramické grily Big Green Egg, ale i pro ostatní druhy grilů:
V případě, že budete mít další otázky ohledně grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty