Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Ano, abyste si byl jist, že teploměr ukazuje správnou hodnotu, lze ho zkalibrovat.
Teploměr nejprve vyšroubujte z víka grilu a změřte s ním teplotu vroucí vody, pouze za pomoci jehly, zbytek teploměru do vody nevkládejte. Pokud teploměr neukazuje 100 °C, teploměr vyndejte a pootočte jehlou tak aby ukazatel byl na stovce. Jehlu teploměru poté strčte ho do studené vody a počkejte až klesne teplota. Opět jej ponořte do vroucí vody, teplota by již měla být 100 °C
Postup kalibrace teploměru můžete pro jistotu zopakovat. Další možností je využití jiného teploměru, který ověří teplotu vody v obou nádobách, čímž docílíte přesnějšího výsledku kalibrace.
Informace v teplotě grilu je důležitá především pokud budete v grilu péct, udit nebo grilovat nepřímou metodou. U všech těchto stylů vaření je potřeba držet teplotu v grilu na určité úrovni po delší dobu. Pro určení vnitřní teploty masa Vám perfektně poslouží teplotní sonda do masa Meater nebo vypichovací teploměr.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty