Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. V naší prodejně v Tachlovicích provádíme běžně opravy grilů Weber, a několik infrazářičů jsme tu již zákazníkům měnili. Vzhledem k vysokým teplotám, kterých infračervený zářič dosahuje je čištění poměrně automatické. Veškeré nečistoty, zbytky jídla, tuky, které dopadají na infrazářič jsou ihned spáleny. Pokud přeci jen nějaké nečistoty zůstanou, nechte po konci grilování hořák zapnutý na plný výkon přibližně 5-10 minut.
V žádném případě keramickou část hořáku nečistotě žádnými přípravky ani kartáčem. Kontakt s vodou může způsobit praskliny a nenávratné poškození hořáku. Na fotce níže je foto infrazářiče z grilu Weber Summit, který nám zákazník donesl na servis, bohužel jej při snaze o co nejdůkladnější vyčištění projel vapkou. Takto infrazářič čistit nikdy nikomu nedoporučujeme! Toto poškození nejde nijak opravit, a je potřeba vyměnit celý infrazářič.
Jednou z dalších možností špatné funkce hořáku je nedostatečné proudění vzduchu. Aby hořák mohl fungovat tak jak má, je potřeba aby horký vzduch mohl uniknout z grilu ven. Proto nepoužívejte masivní kovové např. litinové nádobí na více než třech čtvrtinách grilovací plochy. Toto přehřívání hořáku by vedlo ke zkrácení jeho životnosti.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty