Naše odpověď:
Zdravíme, Ondro. Uzení kuřete jsme si už párkrát vyzkoušeli a můžeme jedině doporučit. Základem pro uzené kuře je poctivý lák, do kterého maso před uzením naložíme.
Na lák pro uzení kuřete si připravte tyto suroviny:
Sůl ve vodě zamíchejte a nechte 5 minut povařit. Následně počkejte až nálev trochu vychladne a dejte ho do lednice. Až bude mít lák cca 6 °C kuře do něj celé ponořte a dejte zpět do ledničky alespoň na 16 hodin.
Kuře z láku vyndejte, osušte a ideálně nechte hodinku odpočívat při pokojové teplotě. Mezitím si můžete roztopit udírnu. Teplota by se v ní měla pohybovat mezi 80-90°C. Drůbež se udí při vyšších teplotách, aby se zničili nežádoucí bakterie, které může maso obsahovat. Maso budete udit přibližně po dobu 6 hodin. Díky teploměru na maso, budete přesně vědět, kdy je kuře hotové. V tomhle případě potřebujeme dosáhnout vnitřní teploty 65°C v kuřecích prsou (jádro masa) po dobu minimálně 10 minut.
Uzení kuřete v grilu Big Green Egg
V případě, že budete mít další otázky ohledně uzení nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty