Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Losos jde na keramickém grilu Big Green Egg připravit hned několika způsoby. Můžete ho na grilu:
My jsme lososa udili za pomoci grilovacího prkénka z cedru. Grilovací prkénko dodá rybě jemné kouřové aroma a zároveň ho pak můžete využít i na servírování. Pokud se rozhodnete lososa udit tak jako my, doporučujeme ho naložit alespoň na 12 hodin do ledničky do směsi soli a cukru (1:2), abyste z ryby dostali přebytečnou vodu. Lososa položte kůží napřed do misky a zasypte celého připravenou směsí. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte v ledničce. Až budete filet vyndávat omyjte ho pod studenou vodou a následně osušte.
Také jsme smíchali uhlí a udící lupínky, abychom ještě zvýraznili kouřové aroma.
Lososa pak můžete podávat s citronem a lehkým salátem.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty