Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Co se grilování na keramickém grilu Big Green Egg týká, nejdříve je nutné v grilu zatopit. K tomu budete potřebovat podpalovač z přírodních vláken, který nebude obsahovat chemii. Můžete ale také použít elektrický rozpalovač, který považujeme za nejrychlejší způsob zapálení dřevěného uhlí, nebo podpalovací komín. Dále je také nutné zvolit pro použití v grilu kvalitní dřevěné uhlí, které zajistí vyšší teplotu uvnitř grilu a také v grilu dlouho vydrží. Dřevěné uhlí následně vsypete do ohniště grilu.
Jakmile jsou některé uhlíky v grilu zapálené, zavřete víko grilu a otevřete spodní i horní regulační klapky, aby jimi mohl proudit vzduch. Díky tomu se dřevěné uhlí uvnitř grilu rozhoří.
Když gril dosáhne teploty vhodné na grilování, můžete na jeho rošt položit maso. Vhodná teplota na grilování je 200-230°C. Kromě přímého grilování můžete Big Green Egg využít také na grilování nepřímé, pečení či uzení. Abyste však mohli využít tyto tři další styly vaření je třeba ke grilu dokoupit ještě keramický ConvEGGtor.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty