Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme Vám za dotaz. Co se týká zažehnutí grilu, má Váš soused určitě pravdu. Plynový gril zapálíte pouhým zmáčknutím tlačítka, které vyhodí jiskru a pootočením ovládacího knoflíku. U grilů na dřevěné uhlí ať plechových či keramických si ze zapálením grilu budete muset trochu pohrát.
K zapálení dřevěného uhlí v grilu určitě použijte podpalovače bez chemický přísad. Chemický podpalovač má negativní vliv na chuť masa, a navíc může během grilování v Big Green Egg nečekaně vzplanout. Keramika, ze které je gril vyroben je porézní a může v tak v sobě zanechávat zbytky podpalovače.
Jakmile se Vám za pomoci podpalovačů podaří založit alespoň tři takováto ohniska na různých místech, zavřete víko grilu a otevřete jeho průduchy, aby grilem mohl proudit vzduch. Od tohoto momentu obvykle trvá 10-15 minut, než Big Green Egg dosáhne ideální teploty na grilování, což se vyrovná plynovému grilu.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty