Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Spodní otvor grilu Big Green Egg slouží jako regulátor vzduchu uvnitř komory grilu a zároveň jím po grilování odstraňujeme popel. Na přiložení dřevěného uhlí do grilu ho využít nelze, neboť dřevěné uhlí hoří uvnitř ohniště, které je umístěno až nad tímto otvorem a je od spodku grilu odděleno litinovým palivovým roštem. Abyste do grilu mohli přiložit, je třeba otevřít víko grilu. Víko grilu se musí nejprve pootevřít, abyste se o horký vzduch z grilu neopařili. Až poté je možné gril otevřít na plno.
V dalším kroku je třeba sundat rošt grilu s čímž Vám nejlépe pomůže zvedač litinových roštů.
Keramické grily Big Green Egg dobře izolují teplo a dlouho si ho drží. Do grilu je vhodné přikládat kvalitní uhlí o velkých kusech, protože tím dosáhnete:
Kvalita keramika použitá na výrobu grilu Big Green Egg předurčuje gril na přípravu low and slow. Při této metodě grilování se maso připravuje několik hodin a někdy i přes noc. To není žádný problém, protože při použití kvalitního dřevěného uhlí nemusíte do grilu po dobu 12 až 24 hodin vůbec přikládat.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty