Naše odpověď:
Dobrý den, Bartoloměji, bezkouřové ohniště Solo Stove je navrženo tak, aby bylo uživatelsky přátelské a jeho údržba nebyla složitá. Díky konstrukci z nerezové oceli a efektivnímu spalování dřeva či pelet je péče o ohniště poměrně jednoduchá.
V dnešní uspěchané době nechce nikdo trávit hodiny čištěním, ale využít svůj volný čas lepším způsobem. Přesto je důležité dodržovat několik základních kroků, aby si ohniště zachovalo svůj vzhled a funkčnost po dlouhá léta.
Nejdůležitější po každém použití je vyčištění ohniště od popela. U menších stolních ohnišť stačí ohniště obrátit a větracími průduchy popel vysypat. U větších modelů je potřeba vyndat a vysypat popelník, který je umístěný ve spodní části ohniště pod palivovým roštem nebo popel vybrat pomocí lopatky a košťátka. Popel nechte úplně vychladnout, abyste předešli možnosti vzniku požáru anebo se nepopálili.
Pro čištění nerezových částí použijte měkký hadřík nebo houbičku a jemný čistící přípravek. Nám se nejvíce osvědčil čistič nerezových grilů a udíren Fusl s efektem proti otisku prstů. Nikdy naopak nepoužívejte abrazivní čistící prostředky nebo drátěnky, které by nerezový povrch mohli nenávratně poškodit.
Po každém použití uložte ohniště na suché místo nebo ho přikryjte ochranným obalem pro konkrétní model ohniště Solo Stove. I když je ohniště z nerezové oceli, dlouhodobé vystavení dešti nebo sněhu může vést ke vzniku skvrn.
Větrací otvory na spodní straně a po obvodu jsou zásadní pro správné fungování ohniště. Čas od času zkontrolujte, zda nejsou ucpané popelem nebo nečistotami, případně je očistěte jemným kartáčem.
Přirozeným procesem může nerezová ocel trošku změnit barvu. Např. do zlatavé nebo modré barvy. Toto zabarvení je pouze estetické a nemá žádný vliv na výkon. Pokud preferujete původní vzhled, lze použít čistící prostředky na nerez.
Údržba Solo Stove je jednoduchá a spočívá hlavně v čištění , péče o nerezový povrch a ochraně před povětrnostními vlivy. Pokud dodržíte základní pravidla, vaše ohniště zůstane funkční a atraktivní po mnoho let.
V sobotu 25.1.2025 se konal na naší prodejně již tradiční kurz výroby domácích uzenin pod vedením...
Což už všichni dobře víme - domácí udírna je tradičním a v posledních letech opět velmi oblíbeným...
Chcete na vlastní oči vidět, jak se vyrábí pravé domácí klobásy nebo si jen od Mistra Málka...
Žádné produkty