Naše odpověď:
Zdravíme Roberte. Nám se na grilovanou krkovici nejvíce osvědčilo maso nejdříve naložit do roztoku soli a vody v poměru 19 g soli na litr vody. Můžete taky použít rychlosůl, díky které bude mít maso krásně růžovou barvu. Na 2,5 kg masa si připravte alespoň tři litry roztoku. Do láku také můžete přidat bylinky či česnek. V takovém případě je ale potřeba vše svařit a scedit, aby se Vám marinovací jehla při aplikaci neucpala.
Lák vpichujte do masa po 5 cm po celém kusu. Maso pak nechte odležet 2 dny. Aby maso nebylo suché, je třeba ho během grilování potírat k čemuž doporučujeme osvědčenou směs:
Další výborné marinády na potírání grilovaného masa můžete najít v našich receptech na grilování. Vzhledem k tomu, že se jedná o maso vcelku použijte nepřímou metodu grilování, při níž se maso griluje ze všech stran a nepůsobí na něj až tak silný žár zespod.
Maso vcelku je potřeba grilovat pomalu nepřímou metodou, aby se maso zespoda nepřipálilo. Například v keramickém grilu se k tomuto účelu používá keramický deflektor.
V případě, že budete mít další otázky ohledně nakládání masa nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty