Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Nic speciálního k tomu není potřeba. Stačí k tomu pořídit piliny a štěpky na uzení do generátoru kouře, jak je tomu i u uzení studeným kouřem. V případě, že vlastníte udírnu Bradley budete potřebovat místo štěpky udící brikety. U udírny Borniak jsou to pak již zmiňované štěpky.
Další věc, kterou je potřeba při uzení teplým kouřem udělat je nastavit v udírně správnou teplotu. K uzení teplým kouřem bychom měli vnitřek udírny držet na teplotě mezi 50 až 60°C. To uděláme za pomoci ovládacího panelu udírny, který se většinou nachází na stejné straně jako generátor kouře, nebo je součástí generátoru, jak můžete vidět na obrázku níže.
Udírna Bradley Smoker 6 digitální
Kromě uzení teplým kouřem existuje uzení horkým kouřem. Jak asi uhádnete uzení horkým kouřem se od předchozího způsobu liší v nastavení vnitřní teploty udírny, která se v tomto případě pohybuje mezi 80 až 100 °C. Před tím, než maso do takto rozehřáté udírny vložíme, je dobré ho včas vyndat z ledničky, aby se dostalo na pokojovou teplotu. Dále dbejte na to aby se maso nedotýkalo stěn udíren, nebo ostatních uzených kousků.
V případě, že budete mít další otázky ohledně uzení nebo samotných udíren, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Pro milovníky venkovního vaření a grilování a zejména pak pro vyznavače grilování na plynových...
Letošní rok je plný novinek a další z nich je naše účast na prestižním veletrhu FOR GARDEN....
Jste milovníci venkovního vaření? Máte doma plynový gril nebo se na jeho koupi teprve chystáte?...
Žádné produkty