Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Nic speciálního k tomu není potřeba. Stačí k tomu pořídit piliny a štěpky na uzení do generátoru kouře, jak je tomu i u uzení studeným kouřem. V případě, že vlastníte udírnu Bradley budete potřebovat místo štěpky udící brikety. U udírny Borniak jsou to pak již zmiňované štěpky.
Další věc, kterou je potřeba při uzení teplým kouřem udělat je nastavit v udírně správnou teplotu. K uzení teplým kouřem bychom měli vnitřek udírny držet na teplotě mezi 50 až 60°C. To uděláme za pomoci ovládacího panelu udírny, který se většinou nachází na stejné straně jako generátor kouře, nebo je součástí generátoru, jak můžete vidět na obrázku níže.
Udírna Bradley Smoker 6 digitální
Kromě uzení teplým kouřem existuje uzení horkým kouřem. Jak asi uhádnete uzení horkým kouřem se od předchozího způsobu liší v nastavení vnitřní teploty udírny, která se v tomto případě pohybuje mezi 80 až 100 °C. Před tím, než maso do takto rozehřáté udírny vložíme, je dobré ho včas vyndat z ledničky, aby se dostalo na pokojovou teplotu. Dále dbejte na to aby se maso nedotýkalo stěn udíren, nebo ostatních uzených kousků.
V případě, že budete mít další otázky ohledně uzení nebo samotných udíren, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty