Jak mám péct pizzu na kotlovém grilu?

Dobrý den, Mám doma gril Original Kettle 47 cm a kámen na pizzu. Při grilování nejprve roztopím plný komín briket, a když jsou bílé, dám je do grilu. Brikety umístím do středu kotle a oba průduchy nechám otevřené. Pokud griluju klasicky na roštu, čekám se zavřeným poklopem asi čtvrt hodiny, než začnu grilovat. Pokud dělám pizzu na kameni, mám také čekat 15 minut nebo můžu dát pizzu na kámen hned? Naposled jsem dala kámen na gril hned poté, co j
Iva P.

Naše odpověď:

Dobrý den, děkujeme za váš dotaz. U kotlových grilů všeobecně platí, že mají podstatně horší regulaci teploty než plynové grily. Ve vašem případě bych při pečení pizzy na kameni zvolil jako palivo dřevěné uhlí Weber, které se rozhoří dříve a dokáže roztopit váš gril na výrazně vyšší teplotu. Brikety nejsou pro přípravu pizzy na kotlovém grilu příliš vhodné. Mnohem více se hodí pro pozvolnější déletrvající grilování. Jinak je váš postup při roztápění grilu správný. V případě zájmu o naše dřevěné uhlí Weber, nebo pokud byste měla nějaké další otázky ohledně pecí na pizzu, neváhejte nás oslovit. Obrátit se na nás můžete prostřednictvím zákaznické linky, na našich webových stránkách můžete využít kontaktní online formulář anebo nás můžete přijet navštívit do naší kamenné prodejny Weber World Vladeko v Tachlovicích (mezi Zličínem a Rudnou u Prahy), kde s vámi vše, co budete chtít vědět, probere jeden z našich technických poradců.

1762016-gril-seminar-live-111
img-2990
Pizza se mnohem lépe peče na plynovém grilu, kde se snadněji reguluje teplota
pizzaa-s-mozarellou-a-bazalkou-1585
img-5401
img-5400
img-5420
1762016-gril-seminar-live-116

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit