Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Žár uvnitř keramického grilu je takový, jaký si ho za pomoci regulačních klapek nastavíte. Čím více budou průduchy grilu otevřené, tím bude v grilu vyšší teplota a zase naopak. Pro grilování zeleniny je vhodná teplota v grilu 200-230 °C.
Ke grilování zeleniny Vám postačí nerezový rošt, který je v základu každého keramického grilu. Rošt vytvoří na zelenině velmi atraktivní vzor. Zeleninu můžete ochutit:
a až bude zelenina hotová, můžete na ni kápnout trochu balsamica.
Cuketu můžete nakrájet na slabá kolečka nebo ji jen podélně překrojit - záleží na Vás. Jestliže chcete grilovat cuketu nakrájenou na kostičky, doporučujeme ji grilovat na litinovém tálu či litinové pánvi. Malé kostičky zeleniny by Vám mohly propadnout roštem grilu přímo do rozžhaveného uhlí. To samé platí, když budete grilovat menší kusy masa či mořské plody. Litinové nádobí následně můžete použít nejen v grilu, ale kdekoliv jinde vyjma ohně a mikrovlnné trouby.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty