Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Flavorizér nebo také aroma kolejnice Flavorizer Bars plní více funkcí. První a základní funkcí je ochrana trubkových hořáků, aby zbytky jídla a jiné nečistoty neucpávali trysky hořáku. A zároveň zabraňuje vzplanutí kapajícího tuku. Na fotce níže můžete vidět gril Weber summit S-670, který se nám tu objevil na servis, aby byl na další sezonu v kondici. Tento gril má nerezové flavorizéry staré 7 let, které budeme měnit za nové.
Druhou funkcí flavorizéru je rovnoměrné rozložení tepla po celé grilovací ploše. Nahřátý flavorizér poté předá teplo dál litinovému roštu. Flavorizérů bývá zpravidla více než hořáků krásně je to vidět u modelu Weber genesis E-410 který má čtyři hořáky a celkem sedm flavorizérů.
Poslední a snad nejdůležitější funkce je zajištění chuti pokrmu. U kotlových grilů, kde šťáva a tuk z masa skapává do rozžhaveného uhlí nebo briket a vzniká onen kouzelný dým není potřeba nic vymýšlet. U plynových grilů toto kouzlo dříve nahrazovali lávové kameny, avšak skutečný převrat přišel právě s flavorizéry.
Flavorizéry jsou profilované nerezové nebo smaltované plechy, které se rozžhaví nad hořáky a zachycují kapky tuku stékající z grilovaného masa. Šťáva se může akumulovat v jeho žlábcích a dále se odpařuje. Odpařený tuk z flavorizérů stále cirkuluje v uzavřeném grilu kolem masa na roštu a dodává mu to správné aroma, bez kterého by grilování nebylo tak chutné.
Vyjímatelný nerezový plech (flavorizér) se na závěr každé správné zahradní oslavy čistí mnohem lépe než cokoliv dalšího v útrobách grilu. Smaltované plechy se očistí ocelovým kartáčem.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty