Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme Vám za dotaz. Steak můžete v Big Green Egg, grilovat hned dvěma způsoby.
Na horním obrázku můžete vidět grilování na keramickém grilu Big Green Egg přímou metodou, která se používá právě k přípravě steaků a menších kusů masa. Doba přípravy by se měla pohybovat od 10 do 15 minut.
Pokud však máte větší flák masa je lepší volbou nepřímé grilování. U nepřímého grilování v keramickém grilu není maso vystaveno tak velkému žáru, dělá se po delší dobu a pomaleji. V Big Green Egg se k nepřímému grilování využívá ConvEGGtor.
ConvEGGtor je keramické příslušenství grilu Big Green Egg, které rozptyluje žár z ohniště do celé komory grilu a díky tomu působí teplo na maso ze všech stran. Kromě rovnoměrného grilování masa ze všech stran ConvEGGtor také poskytuje ochranu spodní části masa před spálením. V praxi se setkáte také s kombinací metod, což znamená, že větší kus masa nejprve necháte zatáhnout pomocí přímého grilování, aby maso neztrácelo během další tepelné úpravy tolik šťávy.
Rozdíl ve srovnání s plynovým grilem pří přímém grilování v době přípravy není, ale někteří gurmáni upřednostňují grily na dřevěné kvůli lepší chuti.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty