Jak dlouho může běžet vysoušeč jídla pro udírny Borniak vkuse?

Dobrý den, můžete mi prosím sdělit, jak dlouho můžu nechat zapojený vysoušeč jídla pro udírny Borniak? Mám vyzkoušené sušení masa (vepřový bok nebo vepřovou panenku) pouze působením vzduchu, trvá cca 7-10 dní. Vzhledem k vysokým letním teplotám bych rád využil k sušení udírnu s vysoušečem (domnívám se, že by tím bylo možné držet teplotu pod 20 °C se stálou cirkulací vzduchu). Děkuji za informaci.
Emil R.

Naše odpověď:

Dobrý den Emile, pokud víme, tak ventilátor vysoušeče je stavěný na delší dobu provozu, a tak jej i běžně používáme. Vysoušeč jídla pro udírny Borniak můžete nechat zapojený po celou dobu sušení, tedy i několik dní. Ventilátor v něm zabudovaný zajistí stálou cirkulaci vzduchu v udírně, což je pro sušení masa nezbytné. Teplota v udírně by se měla pohybovat v rozmezí 15-20 °C, což je pro sušení masa ideální.

vysoušeč jídla pro udírny borniak

Udržování teploty pod 20 °C je klíčové pro prevenci množení bakterií. Vysoušeč zrychlí proces sušení, takže očekávejte kratší dobu než obvyklých 7-10 dní.

vysoušeč masa pro udírny borniak

V případě, že budete mít další otázky ohledně příslušenství k udírnám  nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit