Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme Vám za dotaz. Správným používáním a údržbou litinového nádobí vzniká na nádobí tzv. seasoning. To je ochranná vrstva tvořená ze zapečeného tuku.
Po každém grilování bude pánev zašpiněná. Zbytky jídla odstraňte za pomoci papírové utěrky. Zbývající špatně odstranitelné kusy z pánve dostaňte za pomoci nerezové škrabky či soli kterou budete třít po povrchu pánve hadříkem. Pro úplné vyčištění použijte mýdlovou vodu a houbičku. Voda může být klidně i čistá, ale počítejte s tím, že Vám na pánvi zůstanou chutě z předchozího jídla.
V poslední fázi již suchou pánev pomažte tukem po celém jejím povrchu mašlovačkou nebo papírovou utěrkou. Pokud máte ještě teplý gril položte do ní pomazanou pánev a nechte je společně vychladnout. Máte-li v plánu vytvořit novou ochranou vrstvu nechte ji takto v grilu položenou hodinu na 180°C.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...
Ani tento rok nezahálíme a s klesajícími venkovními teplotami jako by se u nás se zájemci o to...
Vánoce se blíží a my jsme pro vás připravili skvělý výběr vánočních dárků, které potěší každého...
Žádné produkty