Čištění teploměru uvnitř udírny

Dobrý den, mám takový menší provozní problém. Mám specifickou udírnu dovezenou ze zahraničí, která má teploměr i uvnitř komory. Můj problém je, že nevím, jak ho správně vyčistit, aby příští uzené jídlo nechutnalo po chemii z čištění. Mám na teploměru hodně připečených kousků uzeného masa a mastnoty, že čísla na teploměru nepřečtu. Děkuji za radu.
Marek T.

Naše odpověď:

Dobrý den, děkujeme Vám za dotaz. Teploměr je ve Vašem případě nejspíše pevnou součástí udírny a logicky by se tedy dalo říct, že jakýkoliv čistič použijete na rošty a další součásti udírny, můžete použít i na teploměr. Důležité je nebát se a začít. Jakmile jednou začnete už to musíte dokončit.

Stačí dávat trochu více pozor při manipulaci s čističem. Pokud budete teploměr čistit čističem na bázi alkoholu, použijte jen malé množství a snažte se veškeré nečistoty odstranit spíš tlakem na hadřík, kterým nečistoty setřete. V případě že chcete mít jistotu, před dalším uzením nechte udírnu běžet nějaký čas na prázdno. Druhou cestou je použití octa, který je naprosto nezávadný a neměl by po něm zůstat zápach ani chuť, pokud udírnu po čištění dobře vyvětráte. Čištění se stává snadným a zábavným. Od uzení Vás teď už nic neodradí. Tak to vyčištěná udírna je poté připravena na další uzení bez obavy, že byste něco zkazili.  

Čištění udírny

V případě, že budete mít další otázky ohledně čištěné udírny, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.  Neváhejte nás kontaktovat za každé situace. Žádný dotaz pro nás není mimo mísu.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit