Výroba domácích debrecínských párků na kurzu Mistra Málka

V sobotu 20.1.2024 se tým nadšenců na naší prodejně v Tachlovicích ponořil do výroby autentických debrecínských párků. Pod vedením Mistra Málka se účastníci kurzu naučili vše potřebné o výběru surovin, postupech uzení a drobnostech, které dělají debrecínské párky tak dokonalými.

výroba debrecínských párků s mistrem málkem

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili, a už se těšíme na příští kurz výroby domácích uzenin s Mistrem Málkem! Pokud si i Vy chcete doma připravit chutné debrecínské párky, sledujte kanál Mistra Málka nebo postupujte podle následujícího receptu.

Domácí debrecínské párky:

Na 10 kg debrecínských párků budeme potřebovat:

  • 3 kg hovězího předního výrobního předsoleného (jemně mleté)
  • 4,3 kg vepřového výrobního bez kůže předsoleného (jemně mleté)
  • 2 kg vepřového výrobního bez kůže předsoleného (na vložku)
  • 0,3 kg masa z hovězích hlav předsoleného (jemně mleté)
  • 48 m skopových tenkých střev

Přísady pro přípravu debrecínských párků:

  • 15 g černého pepře
  • 8 g kmínu
  • 25 g sladké papriky
  • 4 g zázvoru
  • 8 g česneku
  • 280 g hrubé pšeničné mouky
  • 1,7 litru vody

výroba domácích debrecínských párků s mistrem málkem

Postup výroby domácích debrecínských párků:

  • Hovězí přední, maso z hovězích hlav a vepřové výrobní s kůží jemně pomelte.      
  • Vepřové výrobní bez kůže rozemelte na kousky o velikosti 8 mm.         
  • Hovězí přední a maso z hovězích hlav promíchejte s částí ledu a kutrujte do jemna.        
  • Po částečném rozmělnění přidejte koření, mouku a vepřové výrobní s kůží. Dobře promíchejte.        
  • Do vzniklé jemné směsi vmíchejte předřezané vepřové maso výrobní bez kůže.       
  • Skopová střeva před plněním namočte ve vodě, aby se stala pružná a snadno se s nimi manipulovalo.        
  • Směs naražte do skopových střev. Pomocí narážečky nebo mlýnku.         
  • Oddělujte jednotlivé párky přetáčením, každý párek by měl vážit 55 až 60 g.   
  • Na začátek předehřejte udírnu na 50 °C a uďte cca 2 hodiny, následně zvyšte teplotu na 60°C a uďte další 2 hodiny. Nakonec zvyšte teplotu v udírně na 75°C.
  • Párky budou hotové ve chvíli, kdy dosáhnou v jádře teplotu 74 °C.               
  • V posledním kroku je rychle zchlaďte ve studené vodě.

výroba debrecínských párků s mistrem málkem

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit