V sobotu 25.1.2025 se konal na naší prodejně již tradiční kurz výroby domácích uzenin pod vedením Mistra Málka. Tentokrát jsme zavítali do sladké Francie a to přímo do hlavního města Paříže. Účastníci kurzu měli možnost vyrobit si pravý Pařížský salám.
Mistr Málek názorně předvedl jak se bourá maso a jako bonus předal i svoje zkušenosti s broušením nožů. Účastníci kurzu pak na kostky nakrájeli maso i sádlo, vše okořenili, namleli ručním mlýnkem a do hladké směsi zpracovali pomocí kutru.
Nakonec celé dílo naplnili do klihových obalů na salámy a bylo téměř hotovo.
Posledním úkonem byla práce s udírnou. Na naší prodejně nejčastěji k uzení používám kanadské udírny Bradley a digitální udírnu Borniak, kterou Honza sám k uzení používá a vše kolem uzení salámu tedy vysvětlil a názorně ukázal.
Nechyběla ani svačinka v podobě párku v rohlíku, který sám Mistr Málek pro své nové studenty připravil. Veselá nálada panovala po celou sobotu a my věříme, že se všem účastníkům kurz líbil a odnesli si spoustu užitečných poznatků pro jejich další domácí uzení!