V pátek odpoledne se v našem Weber Worldu v Tachlovicích uskutečnila další Grilakademie, kurz grilování pro naše zákazníky pod taktovkou profesionálních kuchařů Davida Izáka a Roberta Foukala.
Již podruhé v novém
Červnová Grilakademie byla již druhým kurzem v novém formátu. V minulosti se uchazeči kurzu rozdělili na týmy a pak na kotlových a plynových grilech Weber připravovali pouze určitou položku z celého menu. V květnu a teď v červnu se praxe změnila a každý tým má na starosti přípravu kompletního menu včetně moučníku. Výhodou je, že si každý vyzkouší všechno a nebude o nic ochuzen a navíc fakt, že všechny týmy dělají totéž, podporuje zdravou soutěživost a vybízí účastníky kurzu ještě k intenzivnějšímu nasazení a lepšímu výkonu.
Světové menu
Na minulém kurzu konaném v květnu se uchazeči kurzu procvičovali v přípravě pokrmů typických pro české grilování. V červnu se kurz zaměřil na světovou kuchyni a tak si naši hosté mohli pod vedením zkušených kuchařů vyzkoušet, jak se dělá krkovička na jamajský způsob, jak se správně balí tortilla, aby se z ní při konzumaci všechno nevysypalo, nechyběl ani stále oblíbenější steak z hovězího pupku a drobenková buchta se švestkami jako moučník.
Idylické počasí a přátelská atmosféra
Po krátkém úvodním proslovu jednoho z lektorů, jehož hlavní myšlenkou bylo, že grilování má být především zábava a ne dřina, se všichni účastníci kurzu s neskrývanou chutí pustili do plnění zadaných úkolů. Jak už bývá u našich Grilakademií zvykem, atmosféra byla velmi přátelská a i díky příjemnému počasí grilovací odpoledne rychle ubíhalo. Příkladné nasazení všech uchazečů kurzu bylo oceněno pochvalou od obou lektorů, která úspěšné absolventy při cestě domů nepochybně zahřála u srdce. S výsledkem kurzu jsme byli spokojení i my a tak je více než pravděpodobné, že se v naší prodejně Weber World Vladeko v budoucnu setkáme u dalšího kurzu grilování Grilakademie.