Kurz výroby adventních salámů s Mistrem Málkem už proběhl. Chystáme se na lednový!

V pátek 17. listopadu se u nás na prodejně s grily a udírnami v Tachlovicích konal Kurz výroby domácích uzenin s Mistrem Málkem. Po menším občerstvením a seznámením se se zázemím se účastníci kurzu s nadšením vrhli do práce. A vzhledem k tomu, že Advent je již za dveřmi, pustili se tentokrát do výroby pravých domácích adventních salámů. 

Další Kurz výroby domácích klobás s Mistrem Málkem se bude konat opět na naší pobočce v Tachlovicích a to v sobotu 6.1.2024 od 9:00. Přijďte si s námi vlastnoručně vyrobit 5 kg domácích uzenin i Vy! 

kurz výroby domácích uzenin s mistrem málkem

Sháníte Vánoční dárek pro vášnivého uzenáře? Pořiďte mu pod stromeček Kurz výroby domácích uzenin s Mistrem Málkem ve formě originálního dárkového poukazu!

kurz výroby domácích uzenin s mistrem málkem

Recept na domácí adventní salámy od Mistra Málka:

  • 1 kg hovězího masa
  • 1,5 kg vepřové kýty
  • 2,3 kg vepřového boku
  • 0,65 kg vepřového sádla
  • 100 g soli x praganda
  • 15 g pepře
  • 50 ml vody

kurz výroby domácích uzenin s misterm málkem

Postup výroby adventních salámů od Mistra Málka:

  1. maso nakrájíme na menší kousky cca 3 x 3 cm, abychom se při mletí moc nenadřeli
  2. k namletému masu přidáme sůl společně s pepřem
  3. vše důkladně promícháme a přilijeme trochu vody, aby směs dobře lepila 
  4. maso s kořením lehce protočíme v kutru
  5. hotovou směs vložíme do narážečky a pořádně napěchujeme, aby v mase nebylo zbytečně moc vzduchu
  6. narazíme rozvlažené střívko na salámy a v jednom kuse naplníme, až po naplnění zakroucením 
  7. před uzením necháme salámy oschnout
  8. osušené salámy udíme při teplotě 80 °C dokud ve středu klobásy nebude dosažena teplota 72 °C

kurz výroby domácích uzenin s mistrem málkem

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit