Pro milovníky venkovního vaření a grilování a zejména pak pro vyznavače grilování na plynových grilech byl určený náš první Kurz grilování na plynových grilech Napoleon. Celá akce se samozřejmě konala v našem venkovním areálu prodejny v Tachlovicích. Začínalo se krátce po 14 hodině a celý kurzem účastníky provázeli profesionální kuchaři Orny a Kajde.
Oba kuchaři jsou experty právě na grilování na plynových grilech Napoleon a proto hned na začátku kurzu představili jak samotné grily, tak jejich přednosti, výhody a funkčnost. Ukázali, jak jednoduše lze gril rozpálit a následně o něj pečovat a udržovat ho v čistotě, aby dobře sloužil po dlouhá léta.
Následně bylo účastníkům představeno celé menu a rozdány zástěry. Všichni se pak vrhli do přípravy italských pochoutek.
Po pár minutách se všem účastníkům kurzu sbíhaly sliny a všichni se těšili, co dobrého se jim podaří ugrilovat. Jako první se griloval krevetový špíz, následovala vepřová Porchetta s polentovou kaší, telecí plátky s omáčkou a Florentský steak. Sladkou tečkou byl pak tradiční italský koláč Crostata.
Bylo vidět, že někteří „studenti“ jsou již zkušenými grilmisty a celým kurzem tak intenzivně probíhala diskuze o grilování plná rad a zkušeností i od účastníků kurzu.
A tak se krájelo, sekalo, míchalo, zdobilo, měřilo teploměrem, obracelo, kořenilo, ochutnávalo až zbyli jenom prázdné talíře. Všem moc chutnalo a věříme, že nikdo z účastníků se domů nevracel hladoví.
Pokud se i Vy chcete naučit něco nového na plynových grilech a pochutnat si na italských dobrotách, neváhejte a přihlaste se na některý z našich dalších kurzů. Grilování zdar!