Ve čtvrtek 9.6.2022 v prostorách naší prodejny s grily a udírnami v Tachlovicích proběhl další kurz grilování na keramických grilech Big Green Egg. To nám přišlo jako skvělá příležitost podívat se na rozpálené keramické grily také pomocí termokamery.
Na obrázku výše můžete vidět, jak to uvnitř grilu vypadá při přímém grilování. Grilované maso či nádoba s připravovanou masovou směsí se v tomto případě pokládá přímo na rozpálený rošt nad rozžhavené uhlí.
Jednou z věcí, kterou si účastnici kurzu mohli vyzkoušet bylo, jak se v keramickém grilu správně připravuje kuře. Aby se kuře dělalo rychleji, rozhodli se šéfkuchaři, kteří kurz grilování na Big Green Egg vedli, kuře rozpůlit. I tak bylo ale třeba dát masu nějaký čas, aby bylo dobře propečené. Pro maso vcelku se tedy použilo nepřímé grilování s využitím ConvEGGtoru, který kuře chránil před přímým žárem a teplo tak působilo na maso ze všech stran stejně.
Že jsou grily Big Green Egg vlastně plnohodnotnou venkovní kuchyní, ve které se dá připravit téměř vše na co si vzpomenete, se účastníci kurzu mohli přesvědčit při přípravě popcornu. Ano, i obyčejný popcorn můžete v keramickém grilu připravit.
Další kurz grilování na keramických grilech Big Green Egg jsme připravili na 8.7.2022 opět v prostorách naší prodejny. Přijďte se i Vy přesvědčit o všestrannosti těchto zelených vajíček!