Letošní letní kurz grilování na keramických grilech Big Green Egg se konal jako vždy v rozlehlém areálu naší prodejny v Tachlovicích ve čtvrtek 29.8.2024. Počasí vyšlo velmi příjemně, účast budoucích grillmasterů byla vysoká a na programu několik lahodných receptů.
Tentokrát se vedení kurzu ujali pánové z Grizzly Kitchen, kteří jsou specialisti na vaření na keramických grilech Big Green Egg. Na kurzu nám předvedli ukázky z grilování, uzení, pečení a jako horkou novinku i rožnění na rotisserii pro zelená vajíčka přímo určenou.
Účastníci si nejdříve vyslechli něco málo o historii, obsluze a údržbě keramických grilů. Následně započala samotná příprava receptů. „Žáci“ si vyzkoušeli přípravu panenky, které spočívalo v ořezání tučných částí a namarinování celého kousku masa v marinádě, kterou si samozřejmě sami umíchali z předem zvoleného, oblíbeného koření.
Dále následovalo pečení tortilly různých chutí. Každý účastník kurzu si sám zvolil, na co má chuť a tím si tortillu naplnil. Ta se následně pekla nepřímou metodou s pomocí keramického ConvEGGtoru.
Dalším favoritem byl hovězí pupek zvaný flank steak, jehož příprava je snadná a více práce dala pepřová omáčka, kterou žáci k masu servírovali.
Mezitím se několik dobrovolníků ochotně ujalo krájení jablek, hrušek a prohnětení drobenky. Z těchto dobrot nakonec vznikl dokonalý sladký koláč.
Zakončením kurzu nebyl jen výborný ovocný koláč, ale i diplom účastníků kurzu, který předávali sami chlapci z Grizzly Kitchen. Certifikát některé účastníky velmi potěšil.
Samozřejmě kromě znalostí si účastníci kurzu grilování na Big Green Egg odnesli i plná břicha a věříme, že opět setkáme u dalších kurzů. Grilu zdar!