Když v areálu naší prodejny v Tachlovicích Orny rozpálil grily kanadského výrobce Napoleon, nebylo to jen tak pro nic za nic. Přijel nám totiž ukázat své kuchařské umění a přizval nás, abychom si na vlastní kůži zažili, jak přeměnit běžné ingredience v kulinářská díla.
Nešlo o žádný formální kurz, ale o spontánní setkání plné vášně pro grilování. Společně jsme se ponořili do tajů přípravy dokonalého kuřete, křupavé pizzy přímo z grilu, nebo vepřové flákoty tak šťavnaté, že si ji budeme pamatovat ještě dlouho.
Mohli jsme si vyzkoušet si grilování na plynových grilech Rogue 425 s prskající plotýnkou, které se vyznačují vysokou efektivitou a perfektní kontrolou teploty, a na Napoleon Charcoal Leg, 57 cm, což je klasický gril na dřevěné uhlí. Ten přenesl do grilovaného masa i zeleniny to pravé kouřové aroma.
Orny nám předvedl, že na plynovém grilu Napoleon jde připravit opravdu všechno. Vyzkoušeli jsme si přípravu kuřete s kořenovou zeleninou, které jsme pro změnu grilovali na otočném rožni. Bylo dokonale šťavnaté a plné chuti.
Vepřová flákota na prskající plotýnce byla další delikatesou, která ukázala, jak správně využívat všechny vlastnosti grilu pro dosažení perfektního výsledku.
Toustový test na plynových grilech Napoleon:
Zajímavou částí našeho programu byl také toustový test. To je metoda, která umožňuje hodnotit rovnoměrnost rozložení tepla na grilovací ploše. Test spočívá v grilování toustů rozložených po celé ploše grilu, aby se odhalila místa, kde dochází k většímu nebo menšímu zahřívání. Díky tomuto jednoduchému, ale efektivnímu testu jsme mohli lépe porozumět, jak správně grilovat a dosahovat dokonalých výsledků.