Grilovací seminář se i přes deštivé počasí vydařil

V pondělí odpoledne se v našem výstavním areálu za vytrvalé asistence dešťových mužíků uskutečnil první letošní kurz grilování pro naše zákazníky. Jak už bývá při našich grilovacích seminářích zvykem, účastníci kurzu si vyzkoušeli přípravu kompletního menu, které se skládalo z předkrmu, dvou hlavních chodů a sladkého dezertu. Jako každý rok se úlohy lektorů ujali profesionální kuchaři Robert Foukal a David Izák. 

Hlavní téma kurzu? Uzení

Letošní kurz měl jedno nosné téma, a to uzení. Účastníci kurzu tam měli jedinečnou příležitost proniknout do tajů uzení na grilu. Nejprve se seznámili s možnostmi využití udících lupínků a prkének a velmi záhy si uzení vyzkoušeli i v praxi. Společně s oběma kuchaři přivedli na svět báječného uzeného lososa, nebo třeba pečínku z hovězího ořechu a nakonec i uzený tvarohový koláč, který vzbudil u všech zúčastněných velké nadšení.  

Paličaté počasí

Grilovací seminář měl hladký průběh a díky přátelskému pojetí obou „vyučujících“ panovala při grilakademii příjemná atmosféra. Jediný, kdo nám házel klacky pod nohy, byl déšť. Sotva se kurz grilování rozeběhl, přihnaly se k našemu areálu černé mraky a začaly bombardovat všechno živé i neživé v okolí. Nicméně ani vytrvalý déšť nás neodradil a díky přístupu obou kuchařů a sílící vůni připravovaných pokrmů se podařilo dobrou náladu a nadšení návštěvníků udržet.  

Diplom za odměnu

Kromě povídání o uzení a osvojení si základů uzení v praxi se rozjela také velmi živá debata o grilování hovězích steaků. Účastníci kurzu se například seznámili s fintou, jak po hmatu poznat, jak moc je steak propečený, řeč se stočila i na téma marinování a kořenění masa a bylo i dost prostoru na dotazy účastníků kurzu. A díky vstřícnosti obou profi kuchařů se dostalo opravdu na každého. To nejlepší ale přišlo na závěr, kdy se všichni společně pustili do dobrot, které si společnými silami připravili. Sladkou tečkou pro účastníky kurzu byl uzený tvarohový koláč a diplom předaný z rukou Davida Izáka, který dokazoval, že dotyčný úspěšně prošel Weber gril seminářem live 2016. Příští kurz grilování se ponese v klasičtějším duchu a uskuteční se 17. června v našem výstavním areálu v Tachlovicích.

dsc-0003
dsc-0005
dsc-0015
dsc-0038
dsc-0022
dsc-0028
dsc-0048
dsc-0067
dsc-0074
Ne...není to lahodný pomerančový džus, ale vaječné žloutky
dsc-0089
dsc-0119
dsc-0112
dsc-0125
dsc-0114
dsc-0150
dsc-0161
dsc-0168
dsc-0177
dsc-0223

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit